vineri, 7 august 2009

ton la gratar cu cartof nou si orez basmati

Ingrediente:
File de ton rosu, un cartof nou, ciuperci proaspete, coriandru,nucsoara, cimbru, iaurt de baut, usturoi, menta, orez salbatic-basmati, curry, castravete verde, sos tabasco, sos soya, ulei de masline, o lingurita de dulceata de mure.
Preparare:
Se coace un cartof nou cu tot cu coaja. (de preferat, invelit in folie de aluminiu). Se fierb doi pumni de orez, se spala cu apa rece, apoi se amesteca cu bucati mici de castravete verde, se adauga curry se se amesteca intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si se stinge cu putin sos de soya. Pe gratarul incins se pune fielul de ton peste care se presara cimbru, coriandru, nucsoara si cateva picaturi de tabasco.Se asorteaza in farfurie langa orez si cartof. Peste cartoful taiat in doua de toarna iaurtul amestecat cu menta si usturoi pisat. Langa ton se pune lingurita de dulceata si cateva felii subtiri de ciuperci

Un comentariu: